Speciaal voor hem

De Bentley Arnage is een op de Rolls-Royce Silver Seraph gebaseerde limousine uit de topklasse. De wagen werd genoemd naar een lastige bochtencombinatie op het circuit van Le Mans waar Bentley furore maakte.

De auto is in 1998 op de markt gekomen als vervanger van de Brooklands/Mulsanne-serie. Al lijkt de auto kleiner dan zijn voorganger, is hij toch stukken groter.

You are one ride away from a good mood.

En daar is niets aan gelogen; wat is het een feest jezelf te verwennen met Britse flair en Duitse techniek. Wel techniek die herzien is, want de Green Label Arnage kwam met een 4.5 liter V8 van het BMW scala. De Green label kreeg het niet voor elkaar je het gevoel te geven die je in zijn voorgangers wel had; an abundance of everything. De motor was wat traag en had veel kinderziektes.

In 1999 werd dan ook besloten het al reeds genomen besluit (BMW motoren), teruggedraaid. De machtige 6.75 liter keerde terug in de Arnage onder de noemer ‘Red Label’. Eindelijk klopte het plaatje weer; veel zijdezacht vermogen, vooral veel koppel. 835 NM, iets wat je eigenlijk alleen hoort in de moderne diesel branche.

De naam ‘Green label’ en ‘Red label’ zijn eigenlijk omgekeerd in de Wiskey wereld. Bij Johnny Walker staat de ‘Red label’ voor de standaard blend, waar de ‘Green label’ een single malt is. Onze Arnage, nu we toch in wiskey termen spreken, is die van ons een non- chil filtered single malt!

Onze Bentley Arnage is van de eerste eigenaar en heeft slechts 27 duizend kilometer gereden in de afgelopen 20 jaar. Op 3 januari 2000 is de Arnage nieuw geleverd bij Tamsen, Rolls Royce en Bentley dealer in Duitsland. Deze is daar ook altijd in onderhoud geweest en uiteraard staat dit alles in de boekjes.

De motor die in de huidige generatie Arnage ligt, is een gemoderniseerde versie van de uit jaren 50 stammende Rolls-Royce 6.75 liter V8. De Arnage R en Arnage RL leveren hiermee 457 pk, de sportievere Arnage T levert 507 pk.

Dit alles samen met zijn prachtig diep donkerblauwe kleur en beige leer maakt het tot een echte gentleman’s car.